HTML

Mátrai Szállások, Szálláshelyek

Blogunkban mátrai szállások, szálláshelyek különlegességeit, legfontosabb tulajdonságait, típusait, foglalási lehetőségeit mutatjuk be.

Friss topikok

  • pihenek: 2013. 05. 05-én az éjszakai órákban adta meg magát az utolsó hófolt idén Magyarországon a mátrasze... (2013.05.30. 11:27) Az utolsó hófolt Magyarországon

Címkék

Archívum

Szálláshelyek Galyatetőn

2012.07.02. 18:45 pihenek

Galyatető a trianoni határrendezés után vált ismertté a magyarországi hegyimádók számára, ahogyan ekkor került szem elé a Mátra, mint hazánk egyik legmagasabb határon belül maradt hegye. A monda szerint még a gyöngyösi parlamenti képviselő sem tudta az 1800-as évek végén merre található Galya.

Mára kultikus üdülőhellyé vált Galyatető, mely hazánk 2. legmagasabb tömbjén helyezkedik el. Napjainkban inkább a hétvégi házak jellemzik, mintsem turista- és vendégházak, de számos szálláshely található Galyatetőn. Mindenki megtalálja a megfelelő a szálláshelyek között a mátrai csúcson: hotel, vendégház, panzió, vendéglő, étterem - mindez 900 méter felett, amivel elég kevés hely büszkélkedhet országunkban.

A település a számos szálláshellyel és vendégváróval rendelkező Mátraszentimre településhez tartozik közigazgatásilag, melynek egyre keresettebb téli attrakciója a mátraszentistváni Sípark.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matrai-szallasok.blog.hu/api/trackback/id/tr734624505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása