HTML

Mátrai Szállások, Szálláshelyek

Blogunkban mátrai szállások, szálláshelyek különlegességeit, legfontosabb tulajdonságait, típusait, foglalási lehetőségeit mutatjuk be.

Friss topikok

  • pihenek: 2013. 05. 05-én az éjszakai órákban adta meg magát az utolsó hófolt idén Magyarországon a mátrasze... (2013.05.30. 11:27) Az utolsó hófolt Magyarországon

Címkék

Archívum

Szálláshelyek Galyatetőn

2012.07.02. 18:45 pihenek

Galyatető a trianoni határrendezés után vált ismertté a magyarországi hegyimádók számára, ahogyan ekkor került szem elé a Mátra, mint hazánk egyik legmagasabb határon belül maradt hegye. A monda szerint még a gyöngyösi parlamenti képviselő sem tudta az 1800-as évek végén merre található Galya.

Mára kultikus üdülőhellyé vált Galyatető, mely hazánk 2. legmagasabb tömbjén helyezkedik el. Napjainkban inkább a hétvégi házak jellemzik, mintsem turista- és vendégházak, de számos szálláshely található Galyatetőn. Mindenki megtalálja a megfelelő a szálláshelyek között a mátrai csúcson: hotel, vendégház, panzió, vendéglő, étterem - mindez 900 méter felett, amivel elég kevés hely büszkélkedhet országunkban.

A település a számos szálláshellyel és vendégváróval rendelkező Mátraszentimre településhez tartozik közigazgatásilag, melynek egyre keresettebb téli attrakciója a mátraszentistváni Sípark.

Szólj hozzá!

Mátraháza Szállás

2012.05.30. 13:34 pihenek

Még ma is legendás helyként él a magyar köztudatban Mátraháza neve, amely címre nem véletlenül szolgál rá a mai napig is, hiszen viszonylag közel van Budapesthez, könnyen megközelíthető a 24-es főúton - annak ellenére is, hogy a magyarországi viszonylatokhoz képest magasan fekszik a Mátrafüreddel együtt Gyöngyöshöz tartozó üdülőtelepként nevezett hely. Az első személyes élményem Mátraházával az egykori Gazdálkodj okosan! társasjáték egy sarkán található mező, melyen mátraházi beutalót lehetett szerezni (és kimaradni néhány körből).

Mátraháza Szállásai

 

Ma ma már nem a mátraházi szanatórium a legnépszerűbb, hiszen jónéhány szállás is található még a mátrai gerincen. Ilyen a Honvéd Üdülő, a Pagoda , a közelben található a Vörösmarty Turistaház is, és a 2 új hotel, a Kékestetőre néző Ózon és a LifeStyle Hotel is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Dió-Lak Vendégház

2012.05.25. 23:22 pihenek

Gyönyörű vidékre érezünk, ha a Mátra lábánál pihenünk, Egertől keletre - Verpeléten vagy Feldebrőn. Az egyik legbarátságosabb vendégház, a Dió-Lak Vendégház, amely az egyszerű és kedvező árú szállást keresőknek, Mátra és Eger rajongóknak ajánlható.

Szólj hozzá!

Az utolsó hófolt Magyarországon

2012.05.21. 11:02 pihenek

az-utolso-hofolt-magyarorszagon.JPGMagyarországi jégbarlangokról már olvashattunk, azonban az is érdekes kérdés lehet, hogy hol található Magyarországon a legtovább hó, azaz hol olvad el legkésőbb a téli szezon után az utolsó hófolt.
A választ jól ismerik, akik jártak már hazánk valamelyik sípályáján, hiszen a megoldást erre érdemes keresni.

A legjobban hóágyúzott sípálya, a mátraszentistváni Sípark, amelyhez pl. kitűnő pályaszállás a Kétkerék Vendégház. Az április végi Kétkerekes pihenésünk alkalmával még bőven volt a hófoltból, amely a sípályán április végén, május legelején tűnt el 2012-ben teljesen - így vélhetően az volt az utolsó hófolt Magyarországon.

1 komment

Mátrai Szállások

2012.05.01. 20:36 pihenek

A mátraszentistváni Sípark, a parádsasvári kastélyszálló, a sástói Kalandpark, az Ilona-völgyi Vízesés és Kékes csúcsa mind-mind olyan látnivaló, amiért valóban érdemes otthonról felkerekedni és ellátogatni a Mátrába. Ehhez pedig érdemes megfelelő mátrai szállás után nézni, hogy felhőtlen legyen a pihenést. A Mátra télen-nyáron várja a látogatókat, mára pedig több száz szálláshely áll a Vendégek rendelkezésére a vendégházaktól a négy csillagos szállodákig.

Szólj hozzá!